Ο Συνεργατικός Χώρος Εργασίας στη Δυτική Μακεδονία, απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους από απόσταση, άτυπες επιχειρηματικές ομάδες, επιχειρήσεις υπό σύσταση, πολύ μικρές επιχειρήσεις που χρειάζονται χώρο για να προσαρμοστούν σε συνθήκες και απαιτήσεις επαγγελματικής ανάπτυξης, μεταφοράς τεχνογνωσίας και δημιουργικότητας. Στόχος της πράξης είναι να προσφέρει ένα περιβάλλον στήριξης και εκκόλαψης επιχειρήσεων ώστε οι επιχειρηματικές προσπάθειες να οδηγήσουν σε ταχέως αναπτυσσόμενες επιτυχείς επιχειρήσεις και να επηρεάσει τις συνθήκες για τη δημιουργία συνεργασιών και συνεργατικών σχηματισμών

Η λειτουργία του Συνεργατικού Χώρου Εργασίας υποστηρίζει ευρύ φάσμα υποστηρικτικών παρεμβάσεων με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ωφελουμένων προκειμένου να αξιοποιήσουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στο πλαίσιο του οικοσυστήματος καινοτομίας της περιοχής (θερμοκοιτίδες, accelerators, innovation hubs), να προσελκύσουν χρηματοδότηση για τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να μετατραπούν σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και Ανάδοχος του έργου η ICAP Advisory.

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας αποτελεί μια σύγχρονη δημόσια υπηρεσία με αποστολή τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της υλοποίησης της πολιτικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΤΑΚ). Ενισχύει τις δραστηριότητες των ερευνητικών και παραγωγικών φορέων, μέσω ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων με έμφαση στην οικονομική και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη. Η ΓΓΕΚ εποπτεύει Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικούς Φορείς, οι οποίοι διαθέτουν και προάγουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την παραγωγή γνώσης και καινοτομίας. Επιπρόσθετα, παρακολουθεί τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις σε θέματα ΕΤΑΚ και εκπροσωπεί τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε Διεθνείς Οργανισμούς στους τομείς αρμοδιότητάς της.

 

Περισσότερα για την ΓΓΕΚ δείτε εδώ.

Η Ειδική Υπηρεσία (ΕΥ) Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΔΑΜ) είναι επιφορτισμένη με τον κεντρικό σχεδιασμό και προγραμματισμό των πολιτικών Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στο πλαίσιο της κατάρτισης και υλοποίησης του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027 (ΠΔΑΜ) και των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΣΔΙΜ), καθώς και με τη διαχείριση και τον συντονισμό υλοποίησης του ΣΔΑΜ και αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων για τον σκοπό αυτόν εθνικών ή ευρωπαϊκών πηγών χρηματοδότησης.

Περισσότερα για την ΕΥ ΔΑΜ δείτε εδώ.

H ICAP Αdvisory είναι μία από τις παλαιότερες εν ενεργεία συμβουλευτικές εταιρείες στην Ελλάδα. Αποτελεί διάδοχο σχήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών του ομίλου της ICAP και έχει συνεχή παρουσία στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Υποστηρίζει ανελλιπώς την Κεντρική Διοίκηση και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία μετασχηματισμού τους μέσω εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών. Έχοντας υλοποιήσει δεκάδες πολυσύνθετα έργα παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης προς το δημόσιο τομέα διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην διαχείριση και στον έλεγχο έργων και προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα για την ICAP Advisory δείτε εδώ.